torsdag 17 december 2015

Lucka 17: Malva tipsar!


Bibliotekens tidskrifter

Det lackar mot jul. Många av oss städar, handlar, pyntar och stressar runt i största allmänhet. Så kanske orkar man inte öppna en roman när man väl kommer i säng, kanske har man inte ro att sjunka ner i soffan med en tegelsten och kanske är inbundna böcker helt enkelt för tunga när man redan har kassarna fulla av klappar och brysselkål. Men misströsta ej! För idag kommer bloggen att tipsa om bibliotekens tidskrifter.

Göteborgs bibliotek har tidskrifter om det mesta. Om ditt lokala bibliotek inte har den tidskrift just du vill ha så kan du enkelt beställa den från ett annat bibliotek, precis som med böcker. Undantaget är det senaste numret som man bara kan läsa på biblioteket. Lånetiden är antingen en eller tre veckor. Det finns det e-tidskrifter också! Med appen Pressreader kan du ladda ner dagstidningar och tidskrifter på biblioteket och sedan läsa dem när du vill.

Illustrerad vetenskap är en av de vanligaste tidskrifterna på våra bibliotek. Den riktar sig till en bred allmänhet och därför behöver man inte vara vetenskapsman för att gilla den, bara nyfiken!  Varje nummer är fullt av artiklar om ämnen som bland annat människan, rymden, historia, natur och nya tekniska lösningar.

Bläddra och njut.


Reservera tidskriften i Gotlib!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar